מגזין:

תמ"א 38 בגבעתיים

גבעתיים הוכרזה כעיר בשנת 1959 והיא מורכבת כיום מ- 4 גבעות: גבעת קוזלובסקי, גבעת רמב"ם, גבעת פועלי הרכבת וגבעת בורוכוב. בנייתה של שכונת הפועלים שלימים הפכה לעיר גבעתיים  החלה כבר לאחר מלחמת העולם הראשונה. הרעיון היה להקים שכונת פועלים ליד תל אביב ולאפשר לגרים בה אורח חיים עצמאי, הן מבחינת ניהול משק הבית והן מבחינת החינוך וניהול התא המשפחתי. אבן הפינה לשכונת הפועלים הראשונה בארץ ישראל, שכונת בורוכוב, הונחה בשנת 1922.

מה נחוץ לפרויקט של תמ"א 38 בגבעתיים?

כעיר מרכזית ומתפתחת, גבעתיים תומכת ומקדמת פרויקטים של התחדשות עירונית. מרגע כניסת התקן הישראלי, ת"י 413 לעמידות מבנים בפני רעידות אדמה. עיריית גבעתיים הרימה את הכפפה ונרתמה לתהליך של שימור וחיזוק בניינים רבים למען בטחון התושבים, שיפור תנאי המחייה, התשתיות ויצירת חזית מחודשת לרחובותיה.

איך תדעו אם הבניין שלכם מתאים לתמ"א 38?

 

שלב א' – בדיקת התנאים לביצוע תמ"א בבניינכם. בדיקה זו יכולה להיערך על ידי גורם מוסמך או הדיירים עצמם.  התנאים הבסיסיים ביותר הם: בניין הנבנה לפני שנת 1980 ובהתאם לתקן הישן, כך שאינו מחוזק כנגד רעידות אדמה. שגובה הבניין הינו מעל 2 קומות או ששטחו גדול מ-400 מ"ר.

 

שלב ב' – הסכמת הדיירים ומינוי נציגות לתחילת הפרויקט. כשלב ראשון, הכרחי לוודא מול כל דיירי הבניין שהם מעוניינים בפרויקט זה ושהם מוכנים לחתום על הסכם מול יזם / חברת יזמות שתנהל את הפרויקט.  כדי לגייס את הסכמת הדיירים למהלך זה חשוב להדגיש בפניהם את היתרונות בפרויקט תמ"א 38, ביניהם: חזית הבניין תשופץ, תתווסף מעלית לבניין, לובי חדש, הגדלת שטח הדירה הקיים (בהתאם לתוכניות ואישורי העירייה), הוספת מרפסת שמש / ממ"ד , העלאת שווי הנכס וכדומה.  עם זאת יש להעלות גם את הנתונים הפחות נוחים כמו – הוספת קומות ובהמשך לכך שכנים חדשים בבניין, זמן שיפוץ ארוך וכדומה. כדי להתחיל את תהליך התמא נדרשת הסכמה של לפחות 2/3 מהדיירים.

לעיתים מתאגדים דיירים מבניינים צמודים ומחליטים על שיפוץ משותף או הריסת המבנים מן היסודות ובנייתם מחדש. תהליך זה מכונה תמ"א 38/2 או פינוי בינוי.  פרויקטים של פינוי בינוי נפוצים כאשר מדובר בשורת בניינים או שכונה עירונית מתדרדרת שהוחלט לחדשה במסגרת פרויקטים של התחדשות עירונית. שכונות המשתתפות בפרויקט של פינוי בינוי זוכות לחידוש התשתיות, בניינים חדשים המותאמים לתקן לחיזוק מבנים כנגד רעידות אדמה, כבישים ומוסדות הנפתחים בהתאם לדרישה הגוברת.

 

שלב ג'  – פנייה ליזם או חברת יזמות, הצגת תוכניות הבניין ודרישות הדיירים. היזם בודק את הפרויקט והבניין מצדו. שווי הנכס, הפוטנציאל העסקי, מכירתי וייתכנות הביצוע בפועל. לאחר מכן הוא מגיש הצעה לדיירים. בהצעה מפורטת התחייבותו לבעלי הדירות, התמורה שלהם ומה התוכניות שלו לגבי הדירות הנוספות, חיזוק הבניין ושיפוצו.

אולי יעניין אותך לקרוא עוד..

19/12/2022

תכנון פרויקטים חדשים בנדל"ן

19/12/2022

איך להשיג את הסכמת הדיירים לתמ"א 38?

19/12/2022

יזמות מנצחת: לזהות הזדמנויות בתחום הנדל"ן

19/12/2022

תמ"א 38 – מהן זכויות הדיירים?

19/12/2022

כל המידע שחשוב לדיירים לדעת על תמ"א 38

פרויקטים בתל אביב

פרויקטים בנתניה

צרו איתנו קשר: